Af Millie Weng, studerende på Hypnose Skolen, Kandidat i socialvidenskab og psykologi fra Roskilde Universitet.

De fleste kender januar som en måned med udsalg, billig oprettelse af fitness abonnementer og slankekure. Måske taber man et par kilo, men ofte er de på igen inden det er nået at blive påske. Det hænger sammen med, at man for at skabe en varig forandring også må skabe en mental forandring, samt en forandring i underbevidstheden.

Netop derfor er hypnose og NLP (Neuro Linguistic Programming) -terapi en særlig effektiv behandling, når det drejer sig om vægttab. Det er efterhånden blevet alment kendt, at vægttab er et spørgsmål om at ændre livsstil og at en kur blot er et quickfix, som hurtigt forsvinder. Her glemmer mange dog at livsstil og mindset også hænger sammen.

Det betyder at det kan føles helt umuligt eller blive en sur og kedelig pligt at spise sundt, hvis ikke man har hjerte og hjerne med i processen.

Når vægttabet bliver en sur kamp

Der er flere grunde til at et vægttab ikke altid lykkes eller ender som en sur kamp. Selvom man kan føle sig super motiveret og tænker at man har det rette mindset, er der alligevel mange ting man kan komme til at gøre, som ubevidst modarbejder ens ønske om vægttab.

Det kan fx være at man fokusere på hvad man ikke må spise. Det kan være nemt og umiddelbart føles som en overskuelig måde at gribe det an på. Det kan også være at man har hørt, at man ved at gentage ting for sig selv mange gange, kan ændre sine tanker. Det er også rigtigt, der er bare en ting man skal være opmærksom på. Det kunne fx være at man sagde til sig selv ”Jeg har ikke lyst til chokolade”. Her er det nemlig sådan, at det ubevidste sind eller det som også betegnes som underbevidstheden, ser bort fra ordet ”ikke”.

Det svarer til at gå rundt og sige til sig selv, at man ikke tænker på en grøn elefant. Så sker der nemlig lige præcis det, at man tænker på en grøn elefant. Det betyder at denne strategi, som man ellers troede ville hjælpe en, faktisk kun giver mere lyst til chokolade, eller hvad det ellers kunne være man ikke må spise. På samme måde er der flere andre ting, som er vigtige for at skabe et godt vægttab uden at man modarbejder sig selv. Her spiller ens tanker en langt større rolle end man ofte tror.

Hypnose Skolen - Blogindlæg Vægttab

Hypnose mod overvægt

Hypnoterapi er en yderst effektiv og behagelig behandlingsform, hvor hypnose bruges som adgang til det ubevidste, hvor man skaber forandring på et dybt plan. Her skal hypnose forstås som en ændret bevidsthedstilstand, hvor man via trance skaber tilgang til det ubevidste også kaldet underbevidstheden.

Man kan se det ubevidste som et dybere lag af sindet, hvor vaner, tanke-og handlemønstre skabes på baggrund af de mange oplevelser og erfaringer man har gjort sig i tidens løb – også dem man ikke længere kan huske. Under hypnose er grænsen mellem det bevidste og det ubevidste mere flydende og det betyder, at man stadig er bevidst selvom man er i trance.

Faktisk svarer tilstanden til den vi alle kender, når vi er lige ved at vågne og lige ved at falde i søvn. Man er ikke helt vågen, men sover heller ikke. Når man i en hypnoterapi session når dette tidspunkt vil sindet være åbent for at skabe de forandringer man ønsker. Her tager man udgangspunkt i den samtale som sessionen er startet ud med.

Lige som vi mennesker er forskellige er der nemlig også forskellige grunde til at folk er overvægtige, oplever sig selv som overvægtige eller ønsker vægttab. derfor er det også forskellige udfordringer man kan have i forhold til vægttab og vi alle ligeså forskellige drømme og håb har for fremtiden.

Det er derfor vigtigt at hypnosen tilpasses til den enkelte klient og det er også på baggrund af dette, at nogen oplever at det ikke hjælper at høre hypnoselydfiler, altså fordi de ikke tager udgangspunkt i den enkelte persons baggrund, ressourcer og ønsker.

Der er mange gode grunde til at vælge hypnose i forhold til vægttab

Der er flere gode grunde til at vælge hypnoterapi, når man gerne vil opnå et varigt vægttab. Her er hypnoterapi både et stærkt værktøj til at undersøge hvad det egentlig er som ligger til grund for overvægten eller følelsen af overvægt.

Derudover kan man finde ind til kerne af selve problemet som er årsag til overspisning, sukkerafhængighed, trøstespisning mm. Her er det ligeledes muligt at ændre negative mønstre og følelser til det man ønsker i stedet for.

Samtidig giver overvægt ofte et negativt selvbillede, som kan være svært at slippe, og derfor oplever mange at de på trods af at have tabt sig, stadig ser negativt på deres krop.

Ligeledes er der også mange mennesker som faktisk slet ikke er overvægtige, men som alligevel ser sig selv sådan. Derfor er det vigtigt også at arbejde med sit selvbillede samtidig med at man arbejder med sine vaner og mønstre og alt dette kan enkelt og effektivt gøres med hypnose.

Hypnose Skolen - Blogindlæg Vægttab / mindset

Find en god behandler

Når man går i terapi, laver man en stor og vigtig investering i sig selv og sin fremtid. Den behandling man får, kan have afgørende betydning også på andre områder af ens liv. Derfor er det vigtigt at man finder en rigtig god terapeut. Hvad der er en god terapeut for én person, behøver ikke være det samme for en anden, det afhænger også af kemi. Dog er det afgørende at man finder en terapeut som er godt uddannet. Det er man som terapeut fra Hypnose Skolen, som også er det eneste sted, der har lavet en kombineret NLP- og Hypnoterapeut uddannelse.

Her understøttes hypnosen altså med psykologiske værktøjer fra NLP´en. Dette giver en meget stor effekt, da NLP´ens særlige spørgeteknikker er med til at sætte refleksion og forandring i gang, allerede inden man kommer i hypnose.

Derudover er uddannelsen lavet som et etårigt forløb med mulighed for at bygge videre på uddannelsen til Master niveau eller en 4-årig Psykoterapeut uddannelse. Det betyder at der er tid til og krav om, at man som elev har mange prøveklienter i løbet af sin studietid og derfor allerede har stor erfaring i det øjeblik man er uddannet. Samtidig er der supervision og krav om egenterapi og gruppearbejde.

Alt i alt en grundig uddannelse. Ligeledes er man som Hypnose psykoterapeut fra Psykoterapeut Akademiet rigtig godt uddannet, via den 4-årig Psykoterapeut uddannelse.

Læs mere om forløbet her

Vægtreduktions forløb

Pris: 4.950,-

Hypnose Skolen udbyder kurset IKKE-ET-ORD-OM-MAD, som er et slankeforløb hvor det eneste der ikke tales om, er mad. Kurset er for alle og der er ingen adgangskrav.

Læs mere om forløbet her