5 fordomme omkring hypnose & hypnoterapi

Som Hypnoterapeuter og Hypnose Psykoterapeuter, løber vi tit ind i forskelle former for fordomme eller hvad man også kunne kalde manglende viden om, hvordan hypnose og hypnoterapi virker, hvorfor det virker og hvad det kan bruges til.

Derfor blev vi glade da Emilia fra Finduddannelse rakte ud til os, og gerne ville blive klogere på netop hypnoterapi. Så en dag i november tog vi en snak med Emilia, om de 5 oftest nævnte fordomme omkring hypnose.

Du kan læse mere om hvad der kom ud af det, og hvilke svar Emilia tog med sig tilbage til redaktionen og skrev en yderst interessant artikel om.

Læs artiklen her og bliv klogere på hvad hypnoterapi og hypnose egentlig kan

Blogindlæg: Stress - Hypnose Skolen

Vidste du, at Hypnoterapi har vist sig effektivt i forhold til smertelindring?

Psykologisk behandling som klinisk hypnose har vist sig effektive i forbindelse med vedvarende smerteproblematikker. I behandlingen ændres den subjektive smerteoplevelse til at være mere håndterbar for den enkelte, da der arbejdes med det psykologiske aspekt af smerten.

Hypnose behøver ikke stå alene som behandling og erstatte medicin, men kan være en vigtig brik i et større puslespil mod smertelindring.

Nogle af de første dokumenterede forsøg på at bruge hypnose som smertehåndteringsmiddel daterer helt tilbage til 1840’erne, men over de seneste årtier er der kommet større og større fokus på hypnose.

Klinikere og forskere arbejder hele tiden for at avancere vores evner og viden inden for behandlingsmuligheder, herunder med hypnose mod vedvarende smerter. Mens akutte smerter er kroppens advarselssystem om fare, fx ved en skade eller sygdom, skyldes vedvarende smerter fejl eller skader i blandt andet vores nervesystem, som ikke tjener noget formål i forhold til at sikre vores overlevelse.

Desværre rammer vedvarende smerter mange mennesker. Behandlingen er ofte kompleks, da årsagerne kan være mange, og det er (selvsagt) meget ubehageligt for dem, det rammer.